Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Se de svenska underkläderna som skapats av återvunnet nylonspill

Publicerad: 2 april 2012, 18:19

Swegmark of Sweden lanserar en kollektion underkläder tillverkade av Reco-nylon, det vill säga spill från nylontillverkningen, som tidigare kastades bort.


Ämnen i artikeln:

CleantechÅtervinningGreentech

Nu i april lanserar Swegmark och Sweden ”True Beauty” – en kollektion underkläder helt tillverkade av nylonspill. Genom en avancerad process omvandlas spillet till så kallat Reco-nylon, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Resultatet blir ett snyggt, mjukt och funktionellt material som är lätt att sköta och passar alldeles utmärkt till underkläder. Det minskar dessutom koldioxidutsläppet vid tillverkningen med mer än hälften, säger Mats Rengenjsö, vd för Swegmark of Sweden.

Kollektionen består av en body, en behå och en trosa/gördel. Allt finns i färgerna vitt och ”vintage pink”. Enligt Swegmark of Sweden så är koldioxidutsläppen vid tillverkningen 53 procent lägre än vid traditionell tillverkning.

Företaget var först i Skandinavien med Fairtrade-märkta underkläder, och är nu alltså först även med underkläder av Reco-nylon.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News