Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Se första bilderna på nya Volvo S60

Publicerad: 24 november 2008, 08:16

Nya Volvo S60 ska lanseras 2010. Nu visar Volvo upp konceptbilder som är ”nära produktionsfasen”.


Volvo kommer att visa upp S60 Concept på Detroit Motor Show i januari. I dag visar företaget upp ett par konceptbilder som ska ge en tydlig indikation på hur bilen är tänkt att se ut.

– Ett koncept är alltid ett koncept, men bilderna visar en bil som är ganska nära produktionsfasen, säger Bo Larsen, presschef på Volvo Personbilar.

På nya S60 förstärks den coupeinspirerade formen.

Nya S60 blir mer coupeformad än tidigare

"Konceptbilens design ger ett visuellt löfte om entusiastiska köregenskaper och jag kan redan nu lova att nya S60 kommer att leva upp till det löftet", uppger vd Stephen Odell i ett pressmeddelande.

Modellen får en delvis ny sidoform. En "våg" följer karossen från de främre strålkastarna till bakljusen. I pressmaterialet talar Volvo lyriskt om inspiration från den svenska kustlinjens klippor och hav samt om "en spännande mix av dramatik och sensualism".

Orrefors-kristall – men bara för konceptet

Interiört har konceptet en mittkonsol av Orreforskristall, en konsol som når hela vägen till baksätet. Men det rör sig uteslutande en konceptdetalj även om Volvo uppger att det i framtiden kan bli aktuellt med interiördetaljer i kristalliknande material.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev