Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Se upp! Triffiderna anfaller igen

Publicerad: 4 December 2008, 08:33

Triffiderna är på oss igen. BBC spelar in en ny version av 50-talsklassikern.


1951 skrev John Wyndham den postapokalyptiska romanen The Day of the Triffids. BBC gjorde film av de ondskefulla växterna 1953 och radio 1957. BBC har enligt Wikipedia därefter gjort triffid-tv 1971, 1973 och 1980.

Och nu är det dags igen. Under 2009 ska nästa inkarnation av The Day of the Triffids vara färdig, enligt BBC. The Day of the Triffids kretsar kring Bill Masen som vaknar upp på ett sjukhus efter att ha drabbats av tillfällig blindhet till följd av ett sting från en genmodifierad växt, en triffid. Han tar av sig ögonbindeln bara för att finna att sjukhuset är öde och tomt. Det står snart klart att så gott som hela människosläktet drabbats av blindhet i samband med ett märkligt ljusfenomen på himlen kvällen dessförinnan. Sedan börjar Masens sökande efter andra med bibehållen syn och försök att överleva i den nya världen där triffiderna, triffidus celestus, skaffat sig en obhaglig roll.

Sugen på filmnostalgi? Här kan du se The Day of the Triffids. Den är bra, intressant och spännande. Men inte fullt så läskig som vi minns den.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.