Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Senarelagt vindkraftsbesked från försvaret

Publicerad: 28 september 2010, 06:56

De som väntar på besked från Försvarsmakten angående vindkraften och bland annat den tillhörande fyramilsgränsen får vänta lite till.


Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Det omdebatterade utlåtandet kring vindkraften från Försvarsmakten dröjer. Efter att tidigare ha meddelat att utlåtandet skulle offentliggöras i september meddelar nu Försvarsmakten att det dröjer ytterligare någon vecka innan det publiceras. Under början av oktober lyder det nya beskedet.
– Det är inga konstigheter på så sätt. De behöver lite mer tid på sig och sen ska ÖB titta på det och eventuellt fatta beslut i olika frågor, säger Philip Simon, pressekreterare på Försvarsmakten.

Inga besked ännu från Försvarsmakten.

Utlåtandet
har skapat osäkerhet i vindkraftsbranshcen. Teknik360 har tidigare rapporterat om etableringar som befinner sig i kris till följd av det stopp för vindkraftverk närmare militära flygplatser än 40 kilometer. På branschorganisationen Svensk Vindenergi riktade man då kritik motl agerandet.
– Svensk Vindenergi anser det oacceptabelt om förutsättningarna för företag som fått ett positivt remissyttrande från Försvarsmakten förändras och om det blir stopp för all nybyggnation inom aktuella områden. Förvarsmaktens temporära stopp har redan gett ökade kostnader och därmed finansiella konsekvenser för företagen, sa Annika Helker, vd på Svensk Vindenergi till Teknik360.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.