Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sex av tio villiga att betala extra för miljövänliga byggmaterial

Publicerad: 27 februari 2019, 12:08

Foto: Rawpixel/ Pexels

Sex av tio bostadsägare är beredda att betala mer för byggmaterial som är svenskt eller har framställts med metoder som ger lägre miljöpåverkan. Det framgår av en ny undersökning.


Enligt en undersökning som tagits fram av Yougov på uppdrag av den danska byggmaterialkoncernen Bygma är nästan sex av tio svenska bostadsägare villiga att betala extra för miljövänliga byggmaterial. Undersökningen är gjord för sjätte året i rad och betalningsviljan för miljövänligt beskrivs som fortsatt hög.

Betalningsviljan för miljövänliga byggmaterial är enligt undersökningen högre hos bostadsägare utanför storstadsregionerna. Det tycks också finnas en högre betalingsvilja för miljövänliga byggmaterial hos bostadsägare som anlitar hantverkare än hos bostadsägare som väljer att renovera själv. Betalningsviljan för miljövänliga byggmaterial är också högre hos kvinnor än hos män.

Undersökningen genomfördes i september 2018 genom intervjuer med 1 008 personer i ett riksrepresentativt urval av män och kvinnor i åldrarna 25-74 år.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev