Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Shell har upptäckt en andra läcka

Publicerad: 17 augusti 2011, 07:08

Shell har tidigare berättat om en oljeläcka på runt 250 ton råolja från en plattform i Nordsjön. Nu har bolaget hittat ytterligare en läcka. En läcka som kan bli svårare att kontrollera.


Ämnen i artikeln:

NordsjönOljaHav

En andra oljeläcka har upptäckts från Shells oljeplattform i Nordsjön. 250 ton råolja har redan släppts ut – mer råolja än vad som totalt släpptes ut under hela 2009 och den värsta oljekatastrofen på 10 år i Nordsjön. Personal på oljeplattformen har sagt tillThe Guardian att den ursprungliga läckan i stort sätt är säkrad, men att den nya läckan kan "bli en utmaning att täta då läckan är mer svåråtkomlig". Mängden olja är lyckligtvis betydligt mindre från den nya läckan än den stora mängd som kom från den ursprungliga läckan.

Oljeplattform i Nordsjön.

New Scientist skriver att oljeläckan idag omfattar ungefär en halv kvadratkilometer och är på väg mot den skotska kusten. Än så länge finns inga rapporter om skadade djur. Greenpeace har kritiserat Shell för bristande information och transparens kring olyckan.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

NordsjönOljaHav

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.