torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Shell trilskas om oljesanden

Publicerad: 16 april 2010, 11:53

Ett stort antal tunga investerare kräver att Shell redovisar miljöeffekterna av företagets kritiserade oljesandsprojekt. Men Shell motsätter sig kraven.


Oljebolaget Shell har avfärdat aktieägarnas önskan om en granskning av Shells omdiskuterade oljesandsprojekt uppger The Guardian. En grupp institutionella investerare, med organisationen FairPensions i spetsen, har lagt fram en särskild resolution inför oljebolagets årliga möte nästa månad.

Olljesandsutvinning i Kanada

Investerarna vill att Shell ska utreda om deras nya oljesandsprojekt i nordliga Kanada är kommersiellt och miljömässigt genomförbart. Men nu uppmanar Shell andra investerare att rösta ner resolutionen som lagts fram, skriver The Guardian.

I en skrivelse till sina aktieägare menar Shell att företaget, utöver rena affärshemligheter, redan givit aktieägarna all viktig information om oljesandsprojektet. Men FairPension och de tunga investerarna man samlat menar att projektet är ett stort miljömässigt ansvar, och att klimatförändringar orsakat av oljesandsutveckling även kan riskera aktieägarnas andra investeringar.

Cathrine Beijer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev