fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sista chansen att utse Sveriges bästa hållbarhetschef

Publicerad: 28 januari 2014, 10:53

Nu är det sista chansen att nominera din kandidat till det nya priset ”Sveriges bästa hållbarhetschef”. Imorgon stängs nomineringarna.

Ämnen i artikeln:

Sustainability Day

Miljöaktuellt instiftar nu det nya priset ”Sveriges bästa hållbarhetschef” som kommer att delas ut till en person på konferensen Sustainability Day den 7 maj i år.

HÄR KAN DU NOMINERA DIN KANDIDAT (Du får absolut gärna nominera dig själv!)

Prisets syfte är att identifiera och lyfta de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet – för att inspirera och motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Övergripande kriterierna för priset är följande:

1. Åstadkommen affärsnytta
Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling – på ett såväl strategiskt som konkret sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller, genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster eller att hjälpa marknaden/kunder att bli mer hållbara.

2. Åstadkommen hållbarhetsnytta
Vilken övergripande effekt och betydelse arbetet haft på ur hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

3. Ledarskap
En viktig parameter som mäts är ledarskap. Det kanske viktigaste framgångsrikt och lönsamt hållbarhetsarbete är det interna och externa ledarskapet kanske den viktigaste viktigt. Nyckeln till framgångsrikt hållbart ledarskap som driver förändring och omställning är att få med sig medarbetare, ledningsgrupp, styrelse såväl som leverantörer och andra externa aktörer. Såväl genom att inspirera som att skapa utrymme för personer att åstadkomma miljö- och affärsnytta.

4. Innovation och nytänkande?
Den fjärde parametern som fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer  – exempelvis kunder eller konkurrenter – inspirerats?

Vinnaren av priset utses av en jury som består av bland annat av representanter från Handelshögskolan (Susanne Sweet),  Ledarna (Erika Svensson), Det Naturliga steget (Karl-Henrik Robért), Miljöaktuellt, med flera.

HÄR KAN DU NOMINERA DIN KANDIDAT!
Du får absolut gärna nominera dig själv! Sista nomineringsdag är fredagen den 14 mars (vi har förlängt nomineringstiden lite).

Utmärkelsen delas ut på konferensen Sustainability Day den 7 maj i Stockholm.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev