Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ska kommunen och staten lägga sig i vad vi äter och hur vi reser?

Publicerad: 6 juli 2016, 17:20

Your browser does not support iframes. Ska kommunen och staten lägga sig i vad vi äter och hur vi reser? Att ställa om till hållbara livsstilar är centralt för att nå miljömålen och för en…


Ska kommunen och staten lägga sig i vad vi äter och hur vi reser?
Att ställa om till hållbara livsstilar är centralt för att nå miljömålen och för en positiv social utveckling. Hållbara livsstilar handlar om människors personliga val och agerande i kombination med de förutsättningar och sammanhang som underlättar för att välja och leva hållbart. Mistra Urban Futures – ett internationellt kunskaps- och forskningscentrum som arbetar med hållbar stadsutveckling har jobbat med frågor om hållbara livsstilar. Forskare från Chalmers och en representant från Göteborgs stad pekar på vilka omställningar som krävs på samhälls- och individnivå, vilka konsumtionsområden som har störst potential kopplat till klimat och hälsa samt vilka styrmedel som kan göra skillnad och politiker ger sin bild av deras handlingsutrymme. Samtalet kretsar kring frågan hur mycket politiken kan och bör lägga sig i vad människor äter, shoppar och hur vi reser.
Medverkande:
Jörgen Larsson, projektkoordinator och forskare, WISE, Chalmers
Erica Eneqvist, projektledare Hållbara livsstilar, Göteborgs Stad
Johan Hultberg, miljö- och klimatpolitisk talesperson (M), ledamot i Miljömålsberedningen

Arrangör: Mistra Urban Futures

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.