Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Skådespelare får träd istället för blommor

Publicerad: 23 september 2014, 06:56

Dramaten har inlett ett nytt samarbete med Vi-skogen. Tanken är att skådespelarna ska få träd istället för blomsterkvastar.


I december har pjäsen ”Johanna” premiär på Dramaten i Stockholm. Den nyskrivna pjäsen är en modern Jeanne d’Arc-historia som handlar om en ung kvinnas febriga kamp för att rädda miljön och få människor att förändra sitt sätt att leva.

Inför ”Johannas” premiär har Dramaten inlett ett samarbete med Vi-skogen. Tanken är att skådespelarna ska få träd, istället för blommor efter föreställningen.

Lasse Åberg har formgivit ett tackträd som ska återanvändas vid varje föreställning och istället för en blomsterkvast får skådespelarna med sig ett gåvobevis där det framgår hur många träd som planterats i Afrika.

Flera andra teatrar har visat intresse för tackträdet som kommer att lanseras vid premiären av ”Johanna” på Dramaten.

– I detta sammanhang är vi glada över att kunna plantera tre träd i varje medverkandes namn i östra Afrika. Dramaten arbetar aktivt för en hållbar utveckling, där vi kan tillgodose våra behov i dag utan att äventyra kommande generationers möjligheter att påverka sina, säger Dramatens informationschef Christina Bjerkander i ett pressmeddelande.

”Johanna” är skriven av Mirja Unge och regisseras av Jenny Andreasson. Pjäsen har premiär den 4 december.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.