Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Skandia satsar 40 miljarder kronor på klimatet

Publicerad: 11 oktober 2021, 09:58

Frans Lindelöw, koncernchef i Skandia, om att bolaget åtar sig att satsa 40 miljarder kronor på klimatet som deltagare i Climate Investment Coalition.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nu ökar trycket på bolag att investera i klimatet inför FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow. Skandia är första svenska bolag att meddela hur mycket man åtar sig att satsa genom sitt deltagande i Climate Investment Coalition, en koalition som väntas utöka sitt åtagande på klimatmötet. (Uppdaterad.)


Ämnen i artikeln:

Klimatfinansiering

Pensionsbolaget Skandia åtar sig att investera 40 miljarder kronor i klimatrelaterade gröna investeringar fram till 2030. Åtagandet är en del av bolagets engagemang i Climate Investment Coalition, CIC.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Klimatfinansiering

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.