Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

SKF får Venturi att rulla

Publicerad: 26 November 2009, 09:47

Monegaskiska Venturis helelektriska Venturi Fétish får lager från SKF. Men någon volymförsäljning lär det inte handla om.


SKF levererar kullager till den franska elsportbilen Venturi Fétish, meddelar lagerjätten. Dels ska SKF bistå med hjullager och dessutom ska bilens elektriska hastighetsreducerare förses med de svenska lagren. SKF har även bidragit med beräkningstjänster i samarbete med Venturi.

− Det tekniska samarbetet mellan SKF och Venturi Automobiles har lett till ökad utveckling av pålitliga tekniska lösningar för elbilar, säger Tryggve Sthen, chef för SKF Automation Division, i en kommentar.

Snabb elbil som rullar lätt med svenska lager.

Kolfiber-baserade Fétish är en snabb tvåsitsig bil som enligt Venturi accelerar från 0 till 100 km/h på mindre än 5 sekunder. Den elektriska aktermonterade motorn på 180kW drivs av 248 kilo mittmonterade litiumjonbatterier. Toppfarten för den 980 kilo tunga bilen anges till 160 km/h och räckvidden 250 kilometer.

För SKF rör det sig inte om någon volymaffär. Fétish ska enligt Venturi bara tillverkas i 25 exemplar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.