lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SKF och Chalmers forskar för hållbarhet

Publicerad: 28 april 2011, 10:44

Chalmers och SKF etablerar ett tekniskt center för hållbarhet och miljö. Målet är att tillsammans leverera banbrytande och industrifokuserad forskning, enligt parterna.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

SKF och Chalmers tekniska högskola etablerar ett tekniskt center för hållbarhet och miljö vid Chalmers i Göteborg. Parterna har tecknat ett femårskontrakt och syftet med samarbetet är att bedriva forskning och utveckling inom områdena teknologi, tillverkning, affärsprocesser och affärsstrategi.

”Det huvudsakliga syftet med samarbetet är att skapa ett nära samarbete för att leverera banbrytande och industrifokuserad forskning iinom hållbarhet som är ett kärnområde för både SKF och Chalmers”, skriver parterna i ett pressmeddelande.

– Kontraktet bygger på det långa partnerskap som SKF har med Chalmers. Genom att ta det här samarbetet ett steg vidare och skapa ett tekniskt center vid Chalmers, kommer vi att bättre kunna fokusera våra investeringar inom forskning och utveckling och få tillgång till Chalmers ledande expertis inom hållbarhet och miljö, säger dr Alan Begg, chef för SKF Group Technology, i en kommentar.

Det tekniska centret vid Chalmers är det tredje som SKF har etablerat. Sedan tidigare finns ett center med fokus på stålteknologi vid Cambridge och ett för tribologi vid Imperial College London.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev