Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Slarvade med utsläppsrätter – får betala 19,5 miljoner

Publicerad: 24 September 2009, 07:11

Ett svenskt skogsbolag slarvade med redovisning av utsläppsrätter värda 50 000 kronor. På tisdagen dömdes de av miljödomstolen att betala 19,5 miljoner i sanktionsavgifter. – Straffet står inte i rimlig proportion till förseelsen, hävdar nu vd:n som valt att överklaga.


Ämnen i artikeln:

SkogUtsläppsrätterCop 15

Skogsbolaget Billerud anser att man gjorde allt som krävdes då de 2006 redovisade sina utsläppsrätter. Men en del av utsläppsrätterna, värda drygt 50 000 kronor, "råkade" hamna på fel konto i Svenskt Utsläppsrättssystem, SUS.

Enligt företagsledningen rör det sig om ett misstag. Ett misstag som nu tycks bli extremt dyrt. På tisdagen meddelade nämligen miljödomstolen att Billerud åläggs att beta 19,5 miljoner i sanktionsavgift.
– Sanktionen står inte i rimlig proportion till förseelsen och vår avsikt är att överklaga detta, säger Per Lindberg som är vd och koncernchef på företaget.

Vill du få helheten? Prenumerera på Miljöaktuellt.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

SkogUtsläppsrätterCop 15

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.