Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Slutet här för Aptera Motors

Publicerad: 6 december 2011, 09:56

På tröskeln till produktion tvingas Aptera, känt för sina futuristiska trehjuliga bilar, att lägga ned verksamheten.


Ämnen i artikeln:

CleantechElfordonElbilarGreentech

Aptera Motors lägger ned verksamheten efter att ha misslyckats med en låneansökan hos amerikanska energidepartementet. Enligt Apteras vd och koncernchef Paul Wibur skulle de 150 miljoner dollar som företaget ansökt om användas till utvecklingen av en ny femdörrs-sedan med en bränsleförbrukning på endast 0,12 liter per mil. Hade lånet blivit godkänt hade företaget återöppnat en nyligen stängd bilfabrik i Moraine, Ohio.

– Efter år av ansträngningar för att få ut våra produkter på marknaden tvingas vi idag att lägga ned verksamheten. Det är en svår tid för alla kopplade till företaget, eftersom vi aldrig tidigare varit så här nära att förverkliga vår vision. Men tyvärr är våra resurser slut. Det är extra nedslående eftersom vi var så nära, säger Paul Wibur till PluginCars.com.

Apteras främsta investerare inkluderar Idealab, Google och NRG Energy. Företaget meddelar att det inte kommer att lämna in en konkursansökan, utan istället genomföra en ”ordnad avveckling”.

Aptera har redan inlett förhandlingar med andra tillverkare för att sälja företagets teknik.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.