Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Små förändringar av ekologin på Hallandsåsen

Publicerad: 25 April 2003, 06:14

Tunnelbygget under Hallandsåsen har inte påverkat ekologin i någon större utsträckning under 2002, visar projektets kontrollprogram.


Bara små förändringar har skett på Hallandsåsen under 2002, visar mätningar som gjorts inom Projekt Hallandsås ekologiska kontrollprogram, meddelade Banverket på torsdagen.

På tre platser finns en förändring för mossor, molusker (landsnäckor) och kärlväxter som pekar på att förhållandena blivit torrare. Det är troligt att förändringen beror på tunnelprojektet när det gäller den plats som ligger närmast tunneln. På samma plats finns skadade alar som redovisades förra året. För de övriga platserna är tunnelns påverkan osäker.

Inom områdena fisk och jordbruk har inga förändringar uppmätts. Dremot har en retroaktiv uppskattning av skadepåverkan under åren 1994 till 2001 gjorts på åsens södra sida. Påverkan kan inte uteslutas på cirka 65 hektar, och ersättning har betalats ut till berörda.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.