Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Småföretag sparar pengar med Twitter

Publicerad: 17 Mars 2009, 07:58

Det sociala micronätverket Twitter blir allt populärare bland småföretagare. Främsta anledningen är att spara reklampengar.


Enligt en studie, utförd av O2 bland 500 företag med färre än 20 anställda, uppger 17 procent av Storbritanniens 4,6 miljoner små och medelstora företag att de använder Twitter som ett arbetsredskap. Totalt sänder dessa företag runt 3 miljoner meddelanden per dag.

Hela 700.000 små och medelstora företag i Storbritannien uppger att de regelbundet använder Twitter för att spara på bolagets marknadsförings- och rekryteringskostnader. Drygt 62 procent av de tillfrågade uppgav att det var inom marknadsföring som de sparade mest pengar. 16 procent uppger att de sparat mer än 5.000 pund sedan de började använda Twitter regelbundet. En tredjedel säger sig ha sparat 1.000 pund.

Att hålla kontakten med andra företagare uppgavs också som en av de primära anledningarna. Var tionde företagare hade minst hundra anhängare på sitt konto.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.