Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Smart klädåtervinning gav miljöpris

Publicerad: 2 april 2012, 11:16

Klass NA1D på Hulebäcksgymnasiet vann Renovas idétävling på tema miljö, konsumtion och hållbarhet.

Ämnen i artikeln:

ÅtervinningGreentech

Det är andra året i rad som Renovas miljöskola har utlyst tävlingen, riktad till gymnasieelever. Årets vinnare startade ett företag som tillverkar attraktiva tygkassar av gamla kläder, skriver Renova i ett pressmeddelande.

– Det är ett konkret förslag som direkt tar tag i detta med vår konsumtion. Idén handlar om återanvändning för konsumtion, det vill säga den ur miljösynpunkt allra bästa konsumtionsformen, säger Kurt Lindman, miljökommunikatör och lärare på Renovas miljöskola.

NA1D på Hulebäcksgymnasiet – stolta vinnare av Renovas miljötävling 2011-2012.

Vinnarklassen utgick från ett problem de själva stötte på i jakten på pengar till en studieresa. De hittade många produkter för skolklasser att sälja för att få in pengar, men oftast var de inte speciellt miljövänliga.

Lösningen blev att klassen startade ett företag som ger andra skolklasser möjlighet att tjäna pengar till klasskassan på ett miljövänligt sätt. Skolklasser kan skicka in begagnade kläder till företaget, som använder materialet till att tillverka snygga tygkassar – som klasserna sedan kan sälja för att få in pengar.

Vinnarklassen belönas med 10 000 kronor.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev