Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

SMHI – Klimatet förändras – vi formar vår framtid

Publicerad: 1 juli 2015, 04:23

Klimatet förändras och det får konsekvenser för samhället. Vad säger vetenskapen om läget? Och hur kan vi hantera utmaningar och möjligheter? Ta del av aktuell kunskap samt panelsamtal med experter och beslutsfattare.


I slutet av året träffas världens beslutsfattare i Paris för att besluta om den framtida klimatpolitiken. Det vetenskapliga underlaget lämnades av FNs klimatpanel IPCC i fjol. Vi presenterar ett koncentrat av resultaten. Effekterna av klimatförändringen är globala, men många beslut måste fattas på nationell, regional och lokal nivå. En av de stora utmaningarna är stigande havsnivåer. Det globala medelvattenståndet kommer att stiga. Hur hanterar vi det i Sverige? SMHI utvecklar metoder för att beräkna hur höga havsnivåerna kan bli när det stormar idag och i framtiden. Vi har även tagit fram en visualisering av framtida havsnivåer. Hur kan samhällets aktörer samarbeta för att uppnå bästa möjliga anpassning både till dagens förhållanden och till framtidens klimat? Kaffe och smörgås serveras.

Arrangör: SMHI,  Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.