Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Snabbtåg förbinder London, Frankfurt och Amsterdam

Publicerad: 22 oktober 2010, 05:44

Med lågt biljettpris och hög hastighet finns det förhoppningar om att tåget ska kunna ersätta flyget som viktigaste transportsätt mellan Storbritannien och Tyskland.


Ämnen i artikeln:

CleantechLondonTeknikSnabbtågMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Igår testkörde tyska Deutsche Bahn sitt nya snabbtåg som ska förbinda London, Frankfurt och Amsterdam. Om allt går enligt planerna så kommer tågen att vara i trafik 2013.

Tåg från London kommer att gå mot Bryssel, för att där antingen fortsätta mot Amsterdam via Rotterdam eller gå vidare mot Frankfurt via Köln, skriver UK Daily Mail.

Inter City Express-tåget har en kapacitet på 888 passagerare och kommer att avgå tre gånger per dygn. Det kommer att färdas i upp till 320 kilometer i timmen och biljetterna kommer att kosta så lite som 39 pund (drygt 400 kronor) för en enkel resa. Med andra ord billigt och snabbt nog för att kunna konkurera med flyget.

Nyheten kommer bara några veckor efter att Eurostar aviserade sina planer på ett nytt höghastighetståg som ska ta resenärer mellan London och Paris på två timmar. Med andra ord öppnas det nya miljövänliga möjligheter för folk att dagspendla mellan olika europeiska storstäder.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News