Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Snart blir det MIT-tätt i rymden

Publicerad: 30 oktober 2008, 07:20

På MIT är man extra malliga just nu. Orsaken är att fyra tidigare studenter vid universitet inom kort kommer att befinna sig i rymden samtidigt.


För dagen befinner sig två MIT-astronauter i rymden. Det är Michael Finke som tog examen 1989 och Gregory Chamitoff som tog sin PhD 1992. Chamitoff befinner sig ombord på ISS sedan i juni och Finke lämnade jorden den 12 oktober för att göra honom sällskap.

Den 14 november beger sig ytterligare två MIT-studenter av mot ISS med hjälp av STS-126. Det är Heidemarie Stefanyshyn-Piper som tog examen 1984 och Stephen Bowen som blev färdig med MIT-studierna 1993 som ska borda rymdstationen.

Uppdraget är att leverera utrustning till ISS som möjliggör en större personalstyrka. Två MIT-astronauter har vid ett par tillfällen befunnit sig samtidigt i rymden. Fyra samtidigt viktlösa har däremot aldrig tidigare inträffat.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.