Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Snart kan det bli möjligt att panta hemifrån

Publicerad: 16 november 2018, 10:24

E-mathandeln Mathem genomför just nu ett test tillsammans med Pantamera, före detta Returpack, där kunder får möjlighet att lämna sina pantbara förpackningar direkt till Mathems leverantörer av matkassar.


Testet genomförs i Göteborgsområdet. Kunderna som lämnar sina pantförpackningar från hemmet kan välja att skänka panten till välgörande ändamål eller dra av pantsumman vid nästa köptillfälle.

För att lösa hanteringen har Pantamera tagit fram särskilda pantsäckar med individuella streckkoder som kopplas till varje kund. Pantamera hoppas att testet ska leda till att Mathem och flera digitala mathandlare fortsätter att erbjuda hämtning av pantförpackningar.
“För oss är det viktigt att möta ett förändrat konsumtionsbeteende, där livsmedelsinköpen via nätet ökar. Vi vill säkerställa att det är lika enkelt att panta sina burkar och PET-flaskor för dem som handlar över nätet som det är för dem som handlar i butiken”, säger Katarina Lundell, marknads- och kommunikationschef på Pantamera, i en kommentar.

Den digitala mathandeln växer kraftigt i Sverige just nu. Enligt en undersökning från Svensk Digital Handel ökade matbutikernas nätförsäljning med 19 procent förra året.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.