tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Snart kommer den miljömärkta försäkringen

Publicerad: 8 april 2011, 08:39

Naturskyddsföreningen lanserar kriterierna för miljömärkning av sakförsäkringar med Bra miljöval.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


På torsdagen lanserade Naturskyddsföreningen miljömörkningen Bra Miljövals kriterier för sakförsäkringar. Förhoppningsvis är det nu bara en tidsfråga innan försäkringsbranschen hakar på. Så att du kan välja en bil-, villa- eller fritidshusförsäkring från ett bolag som lever upp till miljökrven som bland annat handlar om miljöanpassade kapitalplaceringar och energismarta kontor.
–  Miljö har hittills inte varit en konkurrensfaktor för försäkringar, så genom att lansera kriterier för försäkringar märkta med Bra Miljöval erbjuder vi alla försäkringsbolag en väg att nå alla miljöaktiva kunder som redan idag väljer el märkt med Bra Miljöval och mat märkt med Krav att även kunna köpa miljömärkta försäkringar, säger Eva Eiderströmsom är chef för Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen.

Marknaden för bil-, villa- och fritidshusförsärkringar omsätter tillsammans runt 60 miljarder kronro i Sverige årligen. Genom att välja en miljömärkt försäkring finns enligt Naturskyddsföreningen därmed stora miljövinster att göra.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev