Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Snart lyfter Göteborg Aero Show

Publicerad: 18 augusti 2009, 04:55

Snart är det dags. Snart kan du känna ljumma vindar från Gripenmotorn svepa genom ditt hår och låta näsborrarna retas av ljuvlig fotogendoft.


Finns det något mera omvälvande än att stå intill en startbana och känna det intensiva mullrandet skaka om inälvorna och höra det obeskrivliga dånet från en Reaktionsmotor 12 med efterbrännkammaren på för fullt, när en Grip ställer upp och startar?

Den 29-30 augusti på Säve brakar det loss, när allt som kan flyga faktiskt flyger och visar upp sig. Militärt, antikt, privat, stort och smått. Du kan roa dig med att vrida nacken ur led och ropa oooh och ahhh när de verkliga skönheterna mullrar förbi i luften. Griparna dånar, DC 3-orna vrålar, Boeing 737 startar och landar på nära håll och helikoptrar (gräddvispar) flyger omkring och visar vad de går för. Sköna damer som går på vingar är också en lustifikation. En flygande fest för hela familjen!

Det har varit lite dåligt med flygshower i stockholmsområdet sedan Botkyrka flygplats lades ned, Gripen gjorde en hård landning mitt i Stockholm och Uppsala går på sparlåga, men nu blir det fart i Göteborg istället.

Utöver flygplanen i aktion finns det mera flygrelaterat att förnöjas åt, som en riktig Viggen-simulator, rundflyg med helikopter, hemvärnets musikkårer och den oundgängliga varmkorven. Erkänn att en slang med halka sitter bra efter ett par timmar. Lätt att bära med sig och slinker ned i magen utan problem.

Försvaret visar upp stridsvagnar, hundar och andra fordon, Räddningstjänsten flyger också helikopter och visar räddningsinsats, och du vet, bokstånd med flyglitteratur, olika flygklubbar som försöker övertala dig att bli pilot, som vid varje flygshow.

Prova det. Det är kul att flyga!

Allmän info

Tider
29-30 augusti
Grindarna är öppna mellan 09.00-18.00.
Flyguppvisningarna pågår mellan ca 10.00-17.00.

Betalning
Kortbetalning endast i entrékassor och enstaka försäljningsställen. Ta med kontanter.

Äta och dricka
Ett flertal serveringar av olika slag kommer finnas på området.

Programtidning
Ett utförligt programhäfte finns att köpa på plats för 20 kr (ingår i förköpsbiljett).

Läs mer

www.aeroseum.se/goteborgaeroshow/index.html
http://mil.se/sv/Forsvarsmakten/Verksamhet/Ovningar/Goteborg-Aero-Show
Läcker film: www.aeroseum.se/goteborgaeroshow/promotion.html

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.