Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SNF:”Miljardsänkning på miljöområdet”

Publicerad: 16 april 2012, 08:06

Kritik mot regeringens ekonomiska vårbudget


Ämnen i artikeln:

Snf

Ett effektivare klimatarbete står i fokus för regeringens miljöarbete. Det ska bland annat ske genom en övergång till koldioxidsnåla transporter och bättre internationell klimatfinansiering. Det framgår av regeringens vårpropositionen som presenteras idag.

”Klimatförändringarna är
tillsammans med bevarandet av biologisk mångfald, havsmiljö och giftfri miljö regeringens mest prioriterade miljöfrågor. Det förutsätter en ambitiös miljöpolitik i Sverige, inom EU och i andra internationella sammanhang” skriver finansdepartementet i ett pressmeddelande.

Naturskyddsföreningen är kritisk till att regeringen sänker de samlade anslagen till miljö- och naturvård i propositionen. Det innebär att 1,1 miljarder kronor mindre kommer att betalas ut under perioden 2012 till 2016 jämfört 2011 års nivå. Det kommer att drabba arbetet med att rädda svensk natur och arter från utrotning.

– Det finns inget positivt i regeringens miljardsänkning på miljöområdet. Vi går mot en klimatkatastrof, haven är övergödda och hundratals arter av djur och växter hotas av skogsbruket – då satsar regeringen mindre på natur och miljö. Notan lämnar Reinfeldt och Borg åt våra barnbarn. De är ansvarslösa. Miljöbudgeten behöver höjas kraftigt med flera miljarder, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Snf

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News