onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SNF: ”Sveaskog håller inne med naturinformation”

Publicerad: 26 september 2014, 10:48

Sveaskog håller inne med naturinformation, skriver Naturskyddsföreningen (SNF) i ett öppet brev till bolagets styrelse.

Ämnen i artikeln:

NaturskyddsföreningenSnfSveaskog

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Statligt ägda Sveaskog förvaltar 14 procent av Sveriges produktiva skogsmark. I juni 2014 begärde SNF ut information om bolagets fastighetsinnehav, men fick inte det material som efterfrågades.

Sveaskog svarade att informationen var för omfattande och att det var känsligt ur ett marknadsperspektiv att lämna ut alla uppgifter.

SNF anser att det är viktigt med öppenhet och vill att bolaget lämnar ut uppgifter om bland annat planerade avverkningsobjekt och naturvårdsåtgärder.

”Vi menar att tillgång till ovanstående information är av stort allmänt intresse. Att offentliggöra denna information innebär att svenska folket får en inblick i hur Sveaskog långsiktigt sköter och brukar statens skogar. Om Sveaskog inte vill lämna ut ovanstående information innebär detta att det i princip är omöjligt för allmänheten att bilda sig en uppfattning om Sveaskogs skogsbruk alls bedrivs långsiktigt hållbart med tillräcklig och rätt hänsyn till alla skogens värden”, skriver Johanna Sandahl och Malin Sahlin i brevet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev