Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SNF: ”Sveaskog håller inne med naturinformation”

Publicerad: 26 september 2014, 10:48

Sveaskog håller inne med naturinformation, skriver Naturskyddsföreningen (SNF) i ett öppet brev till bolagets styrelse.


Ämnen i artikeln:

NaturskyddsföreningenSnfSveaskog

Statligt ägda Sveaskog förvaltar 14 procent av Sveriges produktiva skogsmark. I juni 2014 begärde SNF ut information om bolagets fastighetsinnehav, men fick inte det material som efterfrågades.

Sveaskog svarade att informationen var för omfattande och att det var känsligt ur ett marknadsperspektiv att lämna ut alla uppgifter.

SNF anser att det är viktigt med öppenhet och vill att bolaget lämnar ut uppgifter om bland annat planerade avverkningsobjekt och naturvårdsåtgärder.

”Vi menar att tillgång till ovanstående information är av stort allmänt intresse. Att offentliggöra denna information innebär att svenska folket får en inblick i hur Sveaskog långsiktigt sköter och brukar statens skogar. Om Sveaskog inte vill lämna ut ovanstående information innebär detta att det i princip är omöjligt för allmänheten att bilda sig en uppfattning om Sveaskogs skogsbruk alls bedrivs långsiktigt hållbart med tillräcklig och rätt hänsyn till alla skogens värden”, skriver Johanna Sandahl och Malin Sahlin i brevet.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.