Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Snygga paneler utan investering

Publicerad: 27 September 2011, 14:24

Amerikanska OneRoof Solar erbjuder sina kunder integrerade solpaneler när de byter tak – utan extra kostnad.


Ämnen i artikeln:

Förnybar EnergiSolenergiGreentech

OneRoof Solar meddelar att de har säkrat riskkapital på 50 miljoner dollar från sydkoreanska Hanwha Group, vilket gör att företaget nu kan erbjuda hushåll solpanelslösningar.

Leasingavtal för solpaneler blir allt vanligare i USA och erbjuds nu i 20 olika delstater. Istället för att köpa panelerna så betalar husägaren en månadsavgift till en installatör eller bank som står för ägandet. Men de lägre elräkningarna väger upp månadsavgiften och gör att totalkostnaden minskar, skriver CNET News.

OneRoof Solar har dock en egen twist och erbjuder solpaneler direkt via takläggningsföretag, vilket de menar förenklar hela processen. Dessutom är produkten lite annorlunda – solcellerna är nämligen integrerade i takmaterialen, vilket gör att de inte sticker ut lika mycket som vanliga paneler.

Så nu kan man, i alla fall i USA, skaffa solpaneler till sitt hus utan att köpa dem – och dessutom utan att förändra husets utseende speciellt mycket. Och som en bonus få lägre elräkningar.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.