Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SOF: ”Det pågår en gåsmassaker vid Hornborgasjön”

Publicerad: 10 juni 2010, 08:07

Sveriges Ornitologiska Förening rasar mot den ”massaker” av grågäss som pågår vid Hornborgasjön.


Ämnen i artikeln:

Jakt

Igår var landets tidningar fulla av snälla poliser som räddade ankungar då deras mamma blivit överkörd. Samtidigt rapporterar Sveriges Ornitologiska Förening om att det pågår en "gåsmassaker" vid Hornborgasjön. Enligt SOF handlar det om en fullt laglig, men fullkomligt oetisk gåsjakt där "grågäss skjuts urskiljningslöst undet täckmantel av skyddsjakt".
– Det kommer att bli ett antal gåsungar som blir föräldralösa. Vad gör polisen för dem? Ska de också samlas in och föras till fågelcentralen i Rödbo, frågar sig SOF:s Anders Lundquist i ett uttalande.

Anders Lundquist är också kritisk till hur en hotellkedja i trakten marknadsför sitt hotell och konferenser genom att erbjuda gåsjakt – då det alltså handlar om skyddsjakt.
– Begreppet skyddsjakt har tydligen fått en ny innebörd – masslakt. Och den marknadsförs som turistupplevelse i Sverige av internationella hotellkoncerner, skriver han.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Jakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.