Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sofia Arkelsten anklagas för mutbrott

Publicerad: 27 oktober 2010, 07:25

Expressen uppmärksammar idag Sofia Arkelstens bjudresa till oljebolaget Shells Eco-Marathon. Tidningen skriver ”Bensinjätten betalade för hennes flygresor, hotellnätter och mat under vistelsen i Frankrike.”


Ämnen i artikeln:

PolitikSofia Arkelsten

Expressen drar stort på löpsedlarna att moderaternas partisekreterare och tidigare talesperson i miljöfrågor, Sofia Arkelsten, blivit bjuden på en lyxig resa till sydfrankrike av oljeföretaget Shell. Resan skedde i maj 2008 i samband med Shells miljöbilstävling Shell Eco-Marathon och Sofia Arkelsten säger till expressen att det rörde sig om en studieresa.

Sofia Arkelsten. Foto: Emilia Öije

Tidningen Expressen påpekar i sin artikel att Shell har anledning att försöka påverka regeringen då de just nu provborrar efter naturgas i Skåne och kan komma att behöva tillstånd för utvinning. Tidningen antyder också att Arkelsten faktiskt låtit sig påverkas. Som bevis tar man ett citat från en riksdagsdebatt i oktober 2008 där Arkelsten ska ha sagt: "Till och med bensinbolag som Shell och Preem pratar om klimatfrågorna, och det är bra. Jag tror att de stora förändringarna kommer att ske i de mest utskällda branscherna".

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

PolitikSofia Arkelsten

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News