Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SolarPrint femdubblar antalet anställda

Publicerad: 28 juli 2010, 14:12

Irländska miljöteknikföretaget SolarPrint kommer att anställa 80 personer inom teknik, forskning och utveckling innan årsskiftet. Företaget söker bland annat personer med universitetsexamen i kemi, elektroteknik, fysik eller materialvetenskap.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

SolarPrint tecknade nyligen ett avtal med biltillverkaren Fiat för att utveckla solpaneler som kan integreras i biltak. I samarbete med det statligt finansierade forskningsklustret ”Advanced Biomimetic Materials for Solar Energy Conversion” skapar företaget nu 80 nya högkvalificerade arbetstillfällen vid sitt huvudkontor i Dublin. Nyheten aviserades igår av Irlands handels- och innovationsminister Batt O’Keeffe.

– Irland är numera känt som en toppinkubator för produktinnovation. SolarPrints ambitiösa expansionsplaner visar att vi har den rätta kombinationen av gynnsam företagsbeskattning, stöd för företag med stor potential och kompetent arbetskraft, som gör det möjligt för företag att skapa produkter och tjänster för den globala marknaden, sa O´Keeffe i ett uttalande.

SolarPrints vd Dr Mazhar Bari menar att expansionen både kommer att etablera företaget och gynna landets ekonomi.

– Den här rekryteringskampanjen blir en betydande vitamininjektion för Irlands forskningssektor, och kommer att bidra till att positionera landet som ett livskraftigt kunskapscentrum inom solcellsområdet, sa Bari till UCD News.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.