Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Solceller ”för” framgångsrikt i Tyskland

Publicerad: 27 oktober 2009, 12:18

I Tyskland kan ägare av solceller sälja sin överskottsel direkt i elnätet. Nu sänker emellertid den nya tyska koalitionsregeringen tarifferna. Produktionen av solenergi är helt enkelt för framgångsrik.


Ämnen i artikeln:

Cop 15SolcellerTyskland

I ett nytt policydokuement som publicerades på fredagen visar att den nya tyska koalitionsregeringen kommer att sänka de så kallade "feed in-tarifferna" för solenergi. Och man kommer att sänka tarifferna mer än de 8 procent man tidigare pratat om.

Feed in-systemet fungerar som så att privata solcellsägare kan sälja sin överskottsel direkt in i det nationella elnätet. I det här systemet har solcellsenergin fått subentioner i tarifferna. Det är dessa subentioner som nu stegivs minskar. Skälet till att man sänker tarifferna är solcellernas framgång och ökade konkurrenskraft på den tyska energimarknaden. Priset för solcellsmoduler har också nästan halverats sedan år 2000, enligt den tyska branschorganisationen BSW-Solar.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15SolcellerTyskland

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News