Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Solceller har fått 144 stödmiljoner

Publicerad: 17 juni 2010, 10:19

Hittills har 144 miljoner kronor av regeringens stöd till solcellsinstallationer beviljats. 39 procent av stödet har gått till privatpersoner.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolelTeknik

Bäst på att söka stöd för installationer av solceller har privatpersoner och företag i Jönköpings lön varit, meddelar branschföreningen Svensk Solenergi. Av de totalt 144 beviljade miljonerna har 28,5 hamnat i Jönköpings län.

Av de 144 miljonerna har stora företag beviljats cirka 33 procent, övriga företag cirka 28 procent och privatpersoner resterande 39 procent.

Det återstår cirka 70 miljoner kronor i stöd att söka. Stödet får uppgå till maximalt 60 procent av kostnaderna för installationen. På Svensk Solenergi vill man se möjligheter till utökat stöd men framförallt ett fastprissystem för solel.

– Stödet bör vid behov utökas, men det är ännu viktigare att det införs ett långsiktigt fastprissystem för solel, baserat på erfarenheter från bland annat Belgien, Tyskland och Storbritannien, säger Andrew Machirant, vice vd i Svensk Solenergi, i en kommentar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.