Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Solenerganläggningen som tar upp kampen med stora kolkraftverk

Publicerad: 27 oktober 2010, 05:12

USA har gett klartecken till bygget av världens största solenergianläggning.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningIngenjörMiljöteknikTeknik

De senaste veckorna har varit fulla med glädjande nyheter om USA:s satsningar på förnybar energi. Senaste nytt är att landets inrikesdepartement har gett klartecken till världens hittills största solenergiprojekt. Det är Solar Millennium som ska bygga ett enormt solkraftverk på federal mark i närheten av Blythe i Kalifornien.

Anläggningen kommer att få en kapacitet på hela 1 000 megawatt och kunna försörja upp till 750 000 hushåll med elektricitet. Det är en produktionskapacitet i klass med ett stort kolkraftverk, skriver CNET News.

– Blythe Solar Power Project är en viktig milstolpe i vår nations gröna ekonomi och visar att USA avser att konkurrera och gå i bräschen vad gäller framtidens tekniker, säger inrikesminister Ken Salazar i ett uttalande.

Projektet är en del av Obama-administrationens ansträngningar för att både skapa nya arbetstillfällen och öka landets andel förnybar energi.

För bara ett par veckor sedan gav landets inrikesdepartement klartecken till de första två stora solkraftverken på federal mark, även de i Kalifornien.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News