Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Solpaneler ett måste för New Jerseys skolor

Publicerad: 28 oktober 2010, 07:27

New Jersey har beslutat att alla nya offentliga skolor som byggs i delstaten ska utrustas med solpaneler.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolpanelerTeknik

Det banbrytande förslaget lades fram av Reed Gusciora, Peter J. Barnes och Albert Coutinho, och har redan godkänts av den lagstiftande församlingen. Nu kommer New Jersey Commissioner of Education vara tvungna att ta hänsyn till den nya lagen innan de kan godkänna nybyggen av offentliga skolor.

New Jersey är redan näst bästa delstat i USA vad gäller installerad solenergikapacitet, efter Kalifornien (som nyligen har godkänt flera jätteprojekt på federal mark). Men trots att nyheten förmodligen kommer innebära ett stort lyft för den gröna ekonomin i New Jersey så finns det givetvis motståndare, främst bland lokala republikaner. Även New Jersey Principals and Supervisors Association, som i grunden gillar idén, skulle hellre vilja se ett förslag som bygger på incitament snarare än tvång, skriver CleanTechnica.

Den nya lagen ses just nu över av det lagstiftande rådet som vill försäkra sig om att den inte strider mot tidigare lagar. Men det troliga är att lagförslaget går igenom, och i så fall blir delstaten onekligen en föregångare på området.

Så nu är bara frågan vem som blir först med att lämna in en motion om att alla nya svenska skolor – enligt lag – ska utrustas med solpaneler?

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News