Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Solpaneler i öknar kan täcka hela världens energibehov

Publicerad: 9 augusti 2013, 06:35

Om fyra procent av jordens öknar täcktes med solpaneler skulle planetens hela energibehov täckas, hävdar vetenskapsjournalist.


I en artikel i tidningen Scientific American lägger journalisten Dave Levitan fram sin teori om att hela världens energibehov skulle täckas om bara fyra procent av öknarnas yta belades med solpaneler. Till stöd för sin tes hänvisar han till statistik från USA:s myndighet för information och statistik kring energi (EIA), uppger Svenska dagbladet.

Ett av de största praktiska problemen som skulle vara nödvändiga att lösa är tillförseln av kylvatten till solenergianläggningarna, men solforskaren Seth Darling tror ändå att Dave Levitans idé är genomförbar.
– Från en teknisk synvinkel så tror jag att vi kan klara det. Men jag vet inte om det finns den politiska viljan att göra det, men jag hoppas det, säger Seth Darling till Scientific American.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.