Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Sony Ericsson visar Iphone-dödare

Publicerad: 16 Februari 2009, 08:36

Sony Ericsson tjuvstartade Mobile World Congress i Barcelona med att visa upp sin kommande värstingsmobil Idou med 3,5-tums pekskärm och tolvmegapixelkamera.


– Idou lyfter upp sättet som vi använder mobiler på till nästa nivå, säger Sony Ericsson produktchef Steve Walker, när företaget visade upp supermobilen på en fullproppad nattklubb i Barlcelona på söndagskvällen.

Men någon lansering i vanlig mening är det inte frågan om, snarare en hastig förhandstitt utan särskilt många detaljspecifikationer. Idou är långt ifrån en färdig produkt. Det är inte ens säkert att den ska heta Idou i färdigt skick. Det är bara ett prototypnamn, enligt Steve Walker.

Planen är att Idou ska lanseras ”på riktigt” först senare i vår. Sony Ericsson uppger att den ska finnas i handeln någon gång under andra halvåret.

Klart är dock Sony Ericsson med Idou siktar in sig i det riktiga high end-segmentet. Mobilen blir en replik på både Nokias kommande värstingmobil med pekskärm N97 och Apples Iphone.

Pekskärm och rejäl kamera i Idou

Idou har en stor 3,5 tums pekskärm och tolvmegapixelkamera med xenonblixt. Enligt Steve Walker kommer Idou att köra den kommande öppna Symbian Foundationplattformen.

Han beskriver Idou som en av de viktiga komponenterna i en ny strategi från Sony Ericsson. Parallellt med värstingmobilen lanseras tjänsteplattformen Entertainment Unlimited. Planen är att underhållninstjänster, onlinebutiker för musik, film och mobilapplikationer ska samlas på samma plattform.

– Det handlar om att smälta samman kommunikation och underhållning, säger Sony Ericssons marknadschef Lennard Hoornik, som utlovar fler lanseringar kring Entertainment Unlimited under våren.

De båda Sony Ericssoncheferna trollar fram ytterligare en mobilnyhet på den dunkla nattklubben: Walkman- och videomobilen W995.

Även W995 är inriktad på underhållningstjänster. Med mobilen följer ett program med namnet Media Go för att flytta musik och video mellan pc:n och mobilen.

Den här artikeln har tidigare publicerats på www.computersweden.se

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.