Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sony lanserar miljöteknik-tävling

Publicerad: 2 september 2010, 08:04

Open Planet Ideas uppmanar designers, studerande och teknikintresserade att föreslå nya användningssätt för befintlig teknik.


Ämnen i artikeln:

Miljöteknik

Idag lanserar Sony den globala kampanjen Open Planet Ideas, tillsammans med WWF och designkonsultföretaget IDEO. Enligt Sonys taleskvinna Emily Nicoll är man inte ute efter idéer till nya produkter, utan snarare nya miljösmarta sätt att använda redan befintlig Sony-teknik, skriver BusinessGreen.

Kampanjen är inspirerad av en liknande tävling för skolbarn som Sony arrangerade förra året. Där vann ett bidrag från Kalifornien som gick ut på att integrera övervakningskameror, solpaneler och trådlös kommunikationsteknik till ett system som snabbt kan upptäcka skogsbränder.

Den inledande fasen i Open Planet Ideas startar idag och löper månaden ut. Under perioden kan vem som helst skicka in förslag på miljöproblem som skulle kunna åtgärdas med hjälp av tekniskt nytänkande. Därefter kommer en panel bestående av representanter från Sony, WWF och IDEO att välja ut och presentera en särskild utmaning som tävlingsdeltagarna ska försöka hitta en lösning på. Och därefter har deltagarna hela november på sig att lämna in förslag på Open Planet Ideas hemsida.

Den slutliga vinnaren (eller vinnarna) kommer att utses i början av nästa år. De kommer då att bjudas in för att ta fram en prototyp tillsammans Sonys egna designers och ingenjörer.

Nicoll påpekar även att projektet är ett ideellt initiativ. När man väl har tagit fram en prototyp och visat att den fungerar så kommer designen utan kostnad att göras tillgänglig för alla organisationer och företag som vill använda den.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

Miljöteknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.