Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sophie Gripenberg, 28 år

Publicerad: 19 november 2018, 05:00

Projektledare, Röda Korset.


Sophie Gripenberg leder svenska Röda Korsets ­hållbarhetsarbete och är en viktig influencer inom miljö­arbete och hållbar livsstil. På Röda Korset har Sophie med ett tvärvetenskapligt förhållningssätt integrerat arbetet på nationell och lokal nivå. Samtidigt har hon skapat en ny hållbarhetsredovisning som inkluderar alla väsentliga hållbarhetsaspekter. Vid sidan av arbetet driver hon en egen konsultfirma, arbetar i ett bolag som gör vätgas av plast samt lanserar i dagarna en forskningsartikel i samarbete med Stockholm Resilience Centre om hur vi mäter välfärd. Enligt de som nominerat Sophie Gripenberg lever hon dessutom som hon lär.

”Sophie är en kvinna vars livsstil helt präglas av hennes kunskaper och ­tankar kring hållbar livsstil, en process i ­ständig förnyelse. Hon är en stor källa till ­inspiration som sprider kunskap och ökad förståelse kring globala frågor genom att bara vara den hon är”, är en av kommentarerna om henne.

Vad arbetar du med just nu?
– Vi gör många saker men en viktig sak som vi jobbar mycket med just nu är våra koldioxid­utsläpp. Svenska Röda Korset är faktiskt den enda röda kors-organisationen i världen som mäter och redovisar sitt koldioxid­utsläpp. Som frivilligorganisation är det enkelt att tänka att vi redan jobbar med bra saker och så glömmer man ­helheten. Lyckligtvis börjar allt fler i den globala ­organisationen att intressera sig för det vi gör.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.