Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Sorgvandring i dödsdömd skog

Publicerad: 12 Oktober 2011, 09:36

Naturskyddsföreningen ordnade vandring längs det planerade motorvägsbygget. Syftet: visualisera barriäreffekter och miljöförstöring.


I helgen genomförde Naturskyddsföreningen en skogsvandring längs den planerade dragningen av Förbifart Stockholm – landets största motorvägsprojekt. Cirka 15 personer gick genom skogen mellan tunnelbanestationerna Hjulsta och Akalla.

– Många blev förvånade när vi kom till den tänkta platsen för en av Europas största trafikplatser, söder om Hjulstakorset. Här kommer det att vara trafik i tre plan, säger Beatrice Sundberg från Naturskyddsföreningen.

Beatrice Sundberg säger att det är viktigt att fortsätta debattera frågan även om alla beslut runt motorvägsbygget redan är fattade, och att det finns exempel på hur stora planerade byggen stoppats i sena skeden.

– Men vandringen är också ett sätt att visualisera hur Förbifarten kommer att se ut. Det blir ganska teoretiskt annars, med en två mil lång motorväg som kommer att gå i ytläge på de här platserna, säger Beatrice Sundberg.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.