Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Spara bläck med ihåliga typsnitt

Publicerad: 21 Januari 2011, 05:22

Med Ecofonts ihåliga typsnitt kan du dra ner på bläckanvändningen vid utskrifter.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

För drygt två år sedan lanserade företaget Ecofont BV ett eget typsnitt (kallat just Ecofont) med små hål i bokstäverna, vilket gör att det går åt 25 procent mindre bläck vid utskrift jämfört med andra typsnitt.

Nu har man vidareutvecklat konceptet och lanserar Ecofont Software Enterprise Edition, ett program som gör hål även i vanliga typsnitt innan de skrivs ut. Programvaran lägger till en extra knapp i verktygsfältet så att användaren kan välja att skriva ut till exempel Arial, Calibri och Times New Roman i Ecofont-versioner, skriver GreenBiz.com.

Den nya programvaran är kompatibel med Microsoft Word och Outlook, och finns tillgänglig för företag med 30 eller fler datorer.

Ecofont BV säger att de flesta företag sparar in tillräckligt med pengar för att bekosta programvaran inom ett år. På arbetsplatser där det skrivs ut mycket kan man börja spara pengar redan efter några månader.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.