Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Spararnas främsta hållbarhetsuppmaning till SEB

Publicerad: 25 oktober 2019, 07:30

Spararna uppmanar SEB att jobba med klimatfrågor, rent vatten och utbildning.

Foto: Pixabay

SEB:s sparare uppmanar banken att jobba med flera av målen i Agenda 2030. Över 7 000 personer tycker till om ambitionerna.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Tre mål inom Agenda 2030 dominerar när över 7 000 sparare får tycka till om vad SEB borde satsa på i hållbarhetsarbetet. Flest röster får mål nummer 13, om att bekämpa klimatförändringen. Enligt SEB som frågat spararna vad de bör fokusera på är det många som lyfter fram vikten av hållbara konsumtionsmönster och biologisk mångfald. De två viktigaste målen inom Agenda 2030, efter mål 13, är dock mål 6, rent vatten och sanitet, samt mål 4, god utbildning åt alla.
”Därför känner jag att vi framöver behöver arbeta mer med hållbarhetsmålen hållbar konsumtion och produktion samt ekosystem och biologisk mångfald – utöver målen bekämpa klimatförändringen och rent vatten och sanitet”, uppger Hans Ek, ansvarig för hållbarhetsfrågor på SEB, i en kommentar.

Spararna som svarat på SEB:s frågor om vad banken bör jobba med uppger att det är svårt att bara välja tre hållbarhetsmål, eftersom alla anses lika viktiga. SEB säger sig göra begränsningen till tre mål för att kunna göra så stor skillnad som möjligt.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev