Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Spårvagnsälskare bildar förening

Publicerad: 23 september 2009, 11:43

Nu har spårälskande kommuner och regioner bildat en egen förening: Spårvagnsstäderna. Den ska underlätta för utbyggnaden av spårvägar och spårvagnstrafik.


De flesta spårvägar försvann från svenska städer på 60-talet. Nu finns ett växande intresse för att främja denna form av kollektivtrafik. En grupp kommuner och regioner har därför bildat en intresseförening för att utveckla trafiken.

Det är inte många av dagens lokal- och regionalpolitiker som har erfarenhet av vad det innebär att bygga och utveckla spårvagnar och annan spårbunden trafik.

Föreningen Spårvagnsstäderna är tänkt att underlätta samarbete och förenkla tillståndsprocesserna. Den ska också arbeta fram finansiella lösningar för spårbunden trafik.

Föreningens första möte hölls i Stockholm förra veckan. Till förste ordförande valdes Christer Wennerholm (m), tillika ordförande i Storstockholms lokaltrafik (SL).

Har du verkligen stenkoll? Få helheten, översikten och analysen i tidningen Miljöaktuellt

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.