Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Städerna där motion är mer skadligt än hälsosamt

Publicerad: 15 februari 2017, 08:46

I 62 av världens städer räcker det att cykla i två timmar per dag för att hälsoeffekterna ska vara mer negativa än positiva. Det visar en ny studie.


I minst 15 städer i världen har luftföroreningar nu blivit ett så allvarligt problem att 30 minuters cykling till och från jobbet gör mer skada en nytta för hälsan. Det visar en ny studie som publicerats i tidskriften Preventive Medicine. Forskarna har beräknat andelen skadliga partiklar i luften i respektive stad och jämfört med den mängd luft som en person andas in vid ansträngning när personen färdas i en viss hastighet. De städer där det snabbast blir skadligt att cykla är Zabol i Iran och Gwalior och Allahabad i Indien. 30 minuters cykling i dessa städer räcker för att hälsoeffekterna ska bli negativa, snarare än positiva. I 62 av världens städer räckte det att cykla i två timmar eller mindre för att det skulle vara skadligt. Ingen av dessa städer ligger i Västvärlden.

Länk till studien

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.