Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Statens klimatanpassning granskas

Publicerad: 2 november 2021, 10:40

Nu ska statens roll i klimatanpassningen granskas.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ny granskning av statens arbete för klimatanpassning av den bebyggda miljön väntar.


Ämnen i artikeln:

Klimatanpassning

Hur klimatanpassningen av den bebyggda miljön ska finansieras och vem som ska ansvara för de olika delarna av klimatanpassningen har varit en av de mest svårlösta frågorna inom området de senaste åren. Ytterligare en pusselbit inför framtiden kan nu bli den granskning av statens roll som Riksrevisionen förbereder. I en kommande granskning ska nämligen myndigheten granska om statens arbete för klimatanpassning av den bebyggda miljön är effektivt.

”I Sverige har kraftiga skyfall orsakat översvämningar i ett antal städer och liknande händelser har inträffat i Europa. Staten, kommuner och enskilda riskerar att få höga kostnader för skador orsakade av klimatförändringar. Även kostnaderna för att anpassa den byggda miljön till ett förändrat klimat riskerar att bli höga”, skriver Riksrevisionen som en bakgrund till den kommande granskningen.

Riksrevisionen har ännu inte sagt när granskningen kan komma att publiceras och säger sig nu vara i en förberedande fas av granskningen.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Klimatanpassning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.