Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stena Recycling tar återvinningen närmare city

Publicerad: 20 april 2012, 06:26

Det ska vara smidigt att återvinna för hantverkare och byggare – även om de jobbar mitt i Stockholm. Därför öppnar Stena Recycling bolagets mest citynära anläggning hittills.


Ämnen i artikeln:

ÅtervinningCleantechGreentechMiljöteknik

För ett år sedan öppnade företaget en återvinnings-drive-in för privatpersoner och småföretagare i Västberga. Nu fortsätter satsningen med en filial strax söder om Globen, precis intill Nynäsvägen, som riktar sig främst till hantverkare och mindre byggfirmor i centrala Stockholm.

– Det ska vara smidigt och enkelt för alla att göra sig av med avfall som kan återvinnas. Därför satsar vi återigen på ett centralt läge. Här kan man kvickt svänga av och sälja sitt metallskrot till exempel, säger Ludwig Arnoldsson, filialchef för Stena Recycling i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer bland annat att ta emot järn- och metallskrot, bygg- och rivavfall och skrotbilar.

– Sen tror jag vi är ganska ensamma om kombinationen återvinning och lounge där man kan ta en kaffe. Det tror vi många hantverkare med tajt kalender kommer att uppskatta.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.