Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stockholm stad kräver fyra miljoner av trädfällaren

Publicerad: 25 mars 2011, 10:39

Rättegången har inletts mot den villaägare i Bromma som misstänkts för att ha fällt tio hundraåriga tallar på kommunens mark. Stockholm stad kräver fyra miljoner kronor i skadestånd.


I augusti förra året larmade grannar polisen då ett arbetslag med hjälp av motorsågar och kapar började fälla träd på den kommunalt ägda marken mellan mannens fastighet och den allmänna strandpromenaden. Snart uppdagades det att det var villaägaren som hade beställt trädfällningen, och nu står han åtalad för grov skadegörelse.

Mannen nekar till brott, men kan samtidigt tänka sig att ersätta de fällda träden med 30 000 kronor. Han var mycket lågmäld under förhandlingen men ansåg sig ha rätt att fälla träden eftersom grannar hade gjort samma sak, skriver Dagens Nyheter.

Enligt åklagaren har mannen orsakat stora skador till ett betydande ekonomiskt, kulturellt och estetiskt värde. Kommunen, som har för avsikt att återställa området, har lämnat in ett skadeståndsanspråk på fyra miljoner kronor. Skadeståndsmålet kommer dock att lyftas ut från målet och avgöras i en separat förhandling.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev