Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stopp för supermiljöbilspremier

Publicerad: 7 augusti 2015, 02:05

Supermiljöbilar har strykande åtgång, men nu snuvas runt 200 köpare på subventionen. Pengarna är slut hos Transportstyrelsen.


"Tillräckligt många supermiljöbilar har registrerats i Sverige under 2015 för att hela årets anslag på 215 miljoner kronor till supermiljöbilspremier är taget i anspråk. Det innebär att Transportstyrelsen inte kan betala ut premier till bilköpare som köpt en supermiljöbil under slutet av juli och framåt förrän vi fått nya pengar i anslag från regeringen", skriver myndigheten i ett pressmeddelande, där det framgår att pengarna för 2014 heller inte räckte till.

– Vi kan inte betala pengar vi inte har, säger Eva Lexon, enhetschef på Transportstyrelsen, till Aftonbladet, som konstaterar att det i dagsläget drabbar omkring 200 köpare av supermiljöbilar i Sverige, dessa får ”snopet” vänta på de 40 000 kronor som subventionen skulle gett dem.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.