Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Stoppa all fri tilldelning av utsläppsrätter”

Publicerad: 25 maj 2021, 10:05

De Gröna vill att EU har nettonollutsläpp år 2040. Dagens linjära reduktionstakt i EU:s utsläppshandelssystem möter inte Parisavtalets mål. Ju senare åtgärder vidtas, desto brantare måste den linjära reduktionstakten bli, menar den gröna gruppen.

Foto: De Gröna/ Carbon Market Watch

I sommar ska EU-kommissionen presentera sitt förslag på revidering av EU:s utsläppshandelssystem. I EU-parlamentet förbereder partigruppen De Gröna sin linje.


Ämnen i artikeln:

Nettonollutsläpp

Behåll den dubblerade takten av överföringar av utsläppsrätter till utsläppsreserven även efter 2024. Stoppa den fria tilldelningen av utsläppsrätter helt och inkludera utrikesflyget, flygets höghöjdseffekter och sjötransporter i handelssystemet. Det

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Nettonollutsläpp

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.