Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stor klimatmarsch inför Parismötet ställs in

Publicerad: 19 november 2015, 07:48

Paris förbereder sig för klimatförhandlingar i terrorns skugga. Men däremot ställs nu sidoarrangemang in.


Paris förbereder sig för klimatförhandlingar i terrorns skugga. Men däremot ställs flera sidoarrangemang in. Det rapporterar Sveriges Radios Klotet i P1. Fredagens blodiga terrorattentat skakar Frankrikes huvudstad Paris. Polisen har slagit en järnring runt staden och jakten på misstänkta terrorister med kopplingar till terrornätverket Islamiska staten pågår utan avbrott.

Läget är spänt och undantagstillstånd råder och mitt i kalabaliken ska Paris arrangera det på förhand så uppmärksammade klimattoppmötet i FN:s regi. Om en och en halv vecka sätter sig världens ledare ner i den franska storstaden. Premiärministern har deklarerat att det är viktigt att klimatförhandlingarna går av stapeln som planerat.

Igår kväll skrev Supermiljöbloggen att den stora klimatmarschen nu är inställd. Tiotusentals demonstranter var väntade till Paris den 29 november inför FN:s klimatmöte. Däremot skriver bloggen att andra klimatmarscher som äger rum under namnet Global Climate Marsch fortfarande kommer att hållas.

AFP rapporterar att den franska utrikesministern menar att säkerhetsläget är alltför ansträngt och att klimatmarschen därför inte kommer att godkännas av den franska regeringen.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.