Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stor vindkraftpark stoppas av alfåglar

Publicerad: 3 december 2013, 13:39

Mark- och miljödomstolen tänker inte pröva domen som stoppar bygget av en stor vindkraftpark vid Finngrundet utanför Gävle.


SR Ekot berättar idag att mark- och miljödomstolen meddelat att man inte tänker ta upp frågan om vindkraftspark på Finngrundet utanför Gävle. Det är Länsstyrelsen i Uppsala som tidigare sagt nej till företaget wpd Offshore. Orsaken var att området är skyddat enligt Natura 2000 och dessutom en viktig rastplats för den rödlistade alfågeln.

Alfågel. Foto: Wikimedia Commons.

Göran Dalén är vd på wpd Offshore som överklagat beslutet från Länsstyrelsen. Han är besviken över att frågan inte drivs vidare och hävdar att beståndet av alfågel inte alls skulle påverkas av en vindpark.
– Vi är förvånade, vi tycker att det är tråkigt och att det är ett felaktigt beslut. Vi har använt den bästa expertisen man kan hitta i Sverige och just påvisat att beståndet av alfågel kommer inte påverkas av den här vindkraftparken, säger han till SR P4 Gävleborg.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.